Vælg en side
BRAV Rådgivende ingeniører
Northy Biscuit A/S

Nordthy Biscuit A/S har udvidet lagerkapaciteten over flere etaper med Brav som bygværksprojekterende og certificeret statiker. De første tre etaper omfatter i alt 7 nye lagerhaller, mens etape 3 også inkluderer et nyt kontordomicil. Byggeriet er designet for optimal lagerkapacitet, med brandsektionsvægge og sammenkobling af moduler for at opfylde statiske krav.

Udklip-1
Screenshot_1
Screenshot_2
previous arrowprevious arrow
next arrownext arrow

Projekt

Northy Biscuit A/S

Type

Konstruktionsprojekt i KK2

Status

Udført

Årstal

2021-2024

Adresse

Rubinvej 61, Østerild, 7700 Thisted

Bygherre

Nordthy Biscuit A/S

Øvrige rågivere

Aage Jensen og Ernst Hansen Rådgivende Ingeniører, Kvist & Harboe

Areal

ca. 20.500 m2 lager og kontordomicil
Elementer

Bærende konstruktion: Alle vægge er betonelementvægge. Tagkonstruktion består af TTS 102-ribbeelementer med trapezplader imellem. Bærende søjler og forspændte KB-bjælker er ligeledes betonelementer. For etagedæk under kontoretage er dette lavet som forspændte ribbeelementer med overbeton på.

Fundament: Pladsstøbte fundamenter på intakte sandaflejringer

Ydervægge: Sandwichelementer fra Spæncom

Bygningerne

Nordthy Biscuit A/S har udvidet lagerkapaciteten ad flere omgange og har i den forbindelse brugt Brav som bygværksprojekterende og certificeret statiker til at hjælpe med de bærende konstruktioner fra indledende skitsefase til færdig ibrugstagningstilladelse.

Udvidelsen er foregået over flere etaper, hvor etape 1 og 2 er rene lagerudvidelser, mens etape 3 udover lagerudvidelse også har stået på nyt kontordomicil som sidebygning til den ene lagerenhed. Etape 4 er projekteret og planlagt, men byggeriet er endnu ikke igangsat (medio 2024). I alt er der 7 nye lagerhaller i de første 3 etaper, mens etape 4 indeholder 6 nye lagerhaller af varierende størrelse.

Lagerhallerne er designet og projekteret, så de følger matriklerne på grunden og for at opnå mest mulig lagerkapacitet og stadig bevare synergi og transportfordele internt på matriklen. Derudover er lagerhallerne adskilt fra hinanden med brandsektionsvægge, men stadig koblet sammen ift. statiske krav og fuge- og stringerarmering. Hvor de statiske krav har foreskrevet det, er modulerne af 3,6 m yder- og indervægge støbt sammen for at opnå større skivekapacitet.

For etape 3, der også indeholder et kontordomicil, er sidebygningen til lagerhallen i første omgang forberedt til en ny 1. sal med kontoretage, men undervejs i hovedprojektet fik bygherre brug for ekstra kontorplads, hvorfor hovedprojektet blev konverteret fra et almindeligt KK1-projekt til et KK2-projekt grundet indførelsen af kontor-kvadratmeter. For at sikre komfort- og brudkrav ligger etagedækket for kontoret som ribbeelementer i forlængelse af hinanden og med opragende bøjler fra ribberne, som er støbt sammen med overbeton og armeringen i overbetonen.

 

Kontakt

Anders Grue Johansen

Konstruktionsingeniør

M: +45 6915 2902

E: anders@brav.dk